SOS: Sve zaboravljam

Dragi Hej!, ponovo ti se obraćam za savet jer si mi i prošli put veoma pomogao.
Naime, već dugo vremena (oko 2-3 god.) imam problem sa koncentracijom i pažnjom. Nisam u stanju da zapamtim šta mi je neko rekao pre bukvalno par minuta. Sve zaboravljam, totalno sam isključena iz realnosti. Kao da život i svi događaji prolaze mimo mene. To je počelo užasno da mi smeta i googlala sam rešenje za moj problem, ali nigde nisam našla konkretno rešenje. Zbog ovoga mnogim ljudima delujem nezainteresovano i ludo, ali ja jednostavno ne znam kako da uključim mozak. Nadam se da ćeš mi ti dati par saveta i pomoći da se što pre rešim ove gadne osobine ?

SAVET: Ukoliko smataraš da zaista imaš razloga za brigu, savetujemo ti da se u vezi sa ovim problemom obratiš najpre školskom ili psihologu u domu zdravlja. Oni najpre mogu napraviti procenu toga kakva ti je trenutno pažnja i koncentracija i ukoliko smatraju da je loša, mogu te uputiti u to šta možeš raditi da poboljšaš. To bi ti bilo najbolje da uradiš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.