SOS: Svi me zezaju, pa čak i BFF

Dragi Hej, imam mali problem, u zadnje vreme me svi zezaju i nazivaju me raznim ružnim imenima koja nisu primerna mom uzrastu. Ne znam šta da radim, a i u zadnje vreme BFF me ogovara i stalno me izdaje. Ali pored toga ja imam i čudan ljubavni problem jer nisam zaljubljena u nekog dečka koji mi je dostupan nego u slavnu ličnos, zaljubljena sam u Graysona Dolana. Pomozi mi molim te.

SAVET: S obzirom da se tako osećaš oko najbolje drugarice, razmisli koliko dalje druženje sa njom uopšte ima smisla. Prijatelji treba da su tu kako bi nas podržali i bili tu za nas, a ne da nas ogovaraju i da se osećamo kao da nas izdaju, onda to nije iskreno drugarstvo. Ako imaš nekog drugog kome iole možeš da veruješ i ko ti odgovra, okreni se toj osobi, a od ove drugarice se malo distanciraj. Što se tiče toga da te nazivaju ružnim imenima, ukoliko osećaš da prelazi u nešto baš veliko i ozbiljno što ne možeš da rešiš sama, obrati se nekom starijem (nastavnicima, roditeljima) za pomoć i podršku u rešavanju toga. Iako bi možda poželjno bilo da im se suprotstaviš i kažeš im da prestanu, nažalost je to nekad kontraproduktivno i može da izazove to da te još više prozivaju i maltretiraju takvim imenima. Iako te jako povređuje, probaj da ih ignorišeš i da pokažeš kako se ne pronalaziš u tim imenima koja ti dodelju, i da samim tim ni ne postoji razlog da te povređuje to što pričaju. Ponekad, kad vršnjaci pomisle da nas to kako nas prozivaju ili kako se ponašaju prema nama ne dotiče i nema nikakvog efekta na nas, u nekom trenutku odustanu od takvog ponašanja. Ipak, prati celu situaciju i ako sve to traje predugo, ponavljamo ti da se obratiš nekom starijem za pomoć. Što se tiče te, kako kažeš zaljubljenosti u poznatu ličnost, u tvojim godinama, pa i kasnije je ok da nam je neka poznata ličnost privlačna i da osećamo naklonost prema njoj, ali važno je da ne zaboravimo da tako nešto nije realno. Imaj na umu da je to privremeno i da će ti se u nekom trenutku dopasti neko tvojih godina ko ti je u neposrednoj blizini, tako da ne brigaj oko toga! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.