SOS: Sviđa mi se, ali da li se i ja njemu sviđam?

Ćao! Znam da ste mnogo pisali o ovoj temi ali pisma koja su vam stizala nisu ista kao ovo moje. Nadam se da ćete mi pomoći. Drug mi je da vam odmah kažem! E sad, sviđa mi se, ali da li se i ja njemu sviđam? Obično izlazimo napolje u grupama, a našu ”grupu za napolje” činimo takođe i ja i on. Svi se zajedno smejemo, zezamo i šalimo. Par puta sam ga uhvatila da me gleda, ali kad bih ga pogledala, on bi brzo skrenuo pogled. Jednom sam izašla napolje sa njim, mojom drugaricom i našim drugom. Nekako smo došli na temu zaljubljivanja. Pitala sam ga onako iz šale: ”Ajde priznaj da ti se sviđa (ta I ta)”, on je odmah negirao i napravio upitnu facu. Naravno, ja i moja drugarica smo posle pogađale ko mu se sviđa ali on je sve odbijao! Ja mislim da mu se sviđa jedna devojčica, ali zašto ga stalno hvatam da me gleda?! Jesam li ja luda ili je to normalno?

SAVET: Ne možeš biti sigurna samo na osnovu razmenjivanja pogleda, bar za sad. Pogotovo ako sumnjaš da mu se sviđa ta neka druga devojčica. Još je rano da zaključiš bilo šta na osnovu svega toga. Štaviše, moguće je da je i on nesiguran još uvek šta oseća i ko mu se sviđa. Moguće je, takođe, da je uvideo da mu šalješ neke “signale” da ti se dopada i da je zbunjen oko svega toga. Predlažemo ti da sačekaš još malo sa zaključcima i da održavaš lep odnos sa njim. Možeš povremeno da mu uputiš neki očigledniji znak da ti se sviđa, nešto otvorenije nego do sad, i da vidiš kako će on reagovati. Ako ti se ukaže zgodna prilika, ispitaj ponovo da li mu se stvarno dopada ta devojčica za koju misliš da mu se dopada. Ako nastavi da te gleda često i da on pokazuje neke znake da mu se sviđaš, slobodno budi malo otvorenija sa njim i razmisli da li postoji zgodan trenutak u kom biste mogli da pričate o svemu tome i da mu možda priznaš da ti se dopada. Važno je da ideš postepeno, kao i da radiš po osećaju – u smislu da pratiš njegovo ponašanje i da u skladu sa njim “povlačiš poteze”. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.