SOS: Sviđa mi se, ali ima devojku

Hej, pišem vam jer mi treba savet u vezi sa jednim dečkom. Pisala sam vam ranije o njemu, ali od tada se promenilo to što smo se mi upoznali i dopisivali se neko vreme i sve je bilo super. Slao mi je neke slatke poruke i odjednom je sve to prestalo. Ja sam ga pitala da li sam mu dosadna, a on je reko da nisam i na neko vreme slatke poruke su se ponovo vratile. To je trajalo oko mesec dana dok ga nisam pitala da li bi hteo da izađemo. On mi je tada rekao da ima devojku i prestali smo da se dopisujemo. U poslednje vreme mi se ne javlja čak i kada ga sretnem. Ne znam šta da radim,viđam ga svakodnevno u školi i neprijatno mi je. Da li bi trebalo da ga ignorišem ili da mu se možda ja prva javim? Stvar je u tome da se on meni i dalje sviđa, ali ja ne želim da budem naporna ili da ometam njegovu vezu. Da li imate neki savet za mene?

SAVET: Za početak, svaka čast što si preuzela inicijativu i pitala ga da izađete! Kada je o tome reč, trema je uvek prisutna, nekad čak toliko da odustanemo od toga da nekog uopšte i pitamo tako nešto. Ponekad se desi da budemo odbijeni, ali je važno da znaš da to nije toliko strašno i da je svakako sastavni deo života. Nema razloga da ti bude neprijatno, i slobodno mu se javi u prolazu. Znamo da te je verovatno malo stid kad ga sretneš i setiš se svega, ali svaki put podseti sebe da je to sve ok i normalno. I mnogo je lepo od tebe što, iako ti se sviđa, želiš da se držiš po strani kako ne bi uticala na njegovu vezu. To je skroz korektno od tebe, i drži se toga, barem u narednom periodu dokle god je u vezi. Iako ti je malo teško jer ti se još uvek sviđa, probaj da preboliš tako što ćeš misli zaokupiti nekim drugim stvarima. Još jednom, svaka čast za hrabrost!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.