SOS: Sviđa mi se, ali ima devojku

Imam 15 godina i mnogo mi se sviđa jedan dečko. Ali nažalost on ima devojku koja je ujedno i moja drugarica, tj. bila mi je drugarica dok se nije smuvala sa dečkom za koga je znala da ga puno volim… Želela sam da mu kažem šta osećam, ali je bilo prekasno… Nisam mogla da verujem da je mogla tako nešto da me uradi, tog dana sam plakala više nego ikada… Sad ne znam šta da radim, želela bih da mu kažem sve (već 2 godine potiskujem osećanje u sebi i napokon sam smogla snage da mu sve kažem), ali nekako mislim da je jadno jer ipak on sad ima devojku, a ko sam ja da im kvarim vezu… Ali sa duge strane mnogo ga volim…

SAVET: Prepoznala si da, ma koliko god da je ona ispala nefer, takav postupak sa tvoje strane ne bi bio ok. Ti nisi takva. Očigledno imaš vrednosti kojih se pridržavaš čak i kada je teško, kao što je sada. Baš zato što ti ne želiš da budeš kao ona i zato što si svesna da tako nešto ne bi bilo ok, ne bi ni trebalo da sada išta pokušavaš. Bar ne dok su oni u vezi. Kada budu raskinuli, ako i dalje budeš nešto osećala, možeš mu to i reći. Pre toga, dokle god su u vezi, predlažemo ti da ipak ne pokušavaš ništa. Bar ti budi fer ako već ona nije bila.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.