SOS: Sviđa mi se, ali ne mogu da napravim prvi korak

Hitno mi treba vaša pomoć!:( Imam 23 godine i još uvek sam devica. Iz tih razloga imam običaj da stalno mozgam kako će to uticati na suprotan pol. Verovatno ste se zapitali zbog čega još uvek nisam bila intimna ni sa kim, ali ja nikad nisam osetila ljubav i toliku sigurnost pa je možda zbog toga. Međutim, pre godinu dana sam upoznala jednog dečka koji mi se dopao. Doduše, mlađi je od mene dve godine i istina, ponaša se ponekad bas destinjasto, ali nisam mogla da ostanem ravnodušna na njegovu duhovitost, toplinu i poglede. E sad, on se meni mnoogo svideo kao i ja njemu, ali je meni smetalo što mi on ni u jednom momentu nije to iskreno priznao i to me je odbijalo, a ja nisam smela ništa da preduzmem upravo iz razloga koji sam gore navela. Sada još uvek ima zadirkivanja sa njegove strane i pogleda, ali i dalje ništa konkretno se ne dešava. Saznala sam da ima devojku, ali ne znam koliko je baš to ozbiljno. Ne znam šta da radim, a baš mi je stalo do njega 🙁
Zamolila bih vas da me ne ignorišete jer mi je mnogo bitno da me posavetujete. Pozdrav!

SAVET: Biti devica nije nešto čega bi trebalo da se stidiš. To je sasvim ok bez obzira na godine jer je za stupanje u seksualne odnose daleko bitnija mentalna spremnost, pre nego godine. Ipak, čini se da ti sebe time etiketiraš i da se baš dosta opterećuješ u vezi sa tim. Često sami sebi namećemo neka očekivanja i pravimo prepreke u odnosu sa drugima bez da smo bilo šta od toga proverili u realnosti. Stoga, mi bismo ti predložili da probaš da se time ne opterećuješ i da ne gledaš na to kao na nemu manu ili nedostatak jer to sigurno nije. Kada bude došlo vreme za to i kada se ti budeš osetila spremnom, uradičćeš to sa dečkom sa kojim se osećaš voljeno i iznad svega sigurno.

Što se tog dečka tiče, ukoliko je trenutno u vezi ne bi bilo lepo da pokušaš da mu sabotiraš vezu na bilo koji način. U tom slučaju ti predlažemo da sačekaš i ako ti se i dalje bude sviđao kada bude bio single, tada možda možeš da napraviš prvi korak.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.