SOS: Sviđa mi se, ali nemam hrabrosti da mu to priznam

Dragi Hej, prvi put ti pišem. Treba mi hitno pomoć!
Ima jedan dečak koji ne ide u moje odeljenje, ali smo jakoooo bliski. Ja sam zaljubljena u njega, ali nisam sigurna da li je on u mene. Otkad smo se upoznali, on je nama dao nadimke, u školi počeo da me čupka za kosu (i to čak i kada je najstroži nastavnik u blizini). Takođe, čitala sam na internetu šta sve to dečaci rade kada su zainteresovani za neku devojku: podiže obrve, raširene su mu zenice, crveni, nervozan je, u društvu se pravi važan, skreće pogled kada mu ti uzvratiš, brine za mene, oponaša me (on sve to radi)… Takođe i sam prilazi da razgovaramo, ali čim sam u društvu (pogotovo u muškom) on pođe, ali se ipak vrati. Sam mi je dao njegov broj telefona. Jednom je čak hteo da ostanemo sami. Sve bi bilo OK, da nas svi ne zezaju da smo zajedno. Čak su i nastavnici primetili da ima hemije! Ovako je jako stidljiv, a ne bih prva da mu priznam jer sam i ja jako sramežljiva i plašim se ismevanja i odbijanja.

SAVET: Iako ne možeš biti sasvim sigurna, po svemu što si napisala, deluje da su simpatije obostrane. Međutim, pošto ste oboje stidljivi, neko mora da „probije led“ i načini prvi korak. Imaj na umu da nije strašno ni ako devojka načini prvi korak. Probaj da ga ohrabriš tako što ćeš mu otvorenije pokazati da ti se dopada, jer verovatno ni on sam nije siguran da li se on tebi dopada. Vrlo je moguće da se i on oseća isto i da se takođe plaši da bude ismejan i odbije. Ako mu daš neki otvoreniji znak, on će se možda ohrabriti i prvi nešto uraditi. Ukoliko ni to ne upali, slobodno ti preuzmi inicijativu i pitaj ga da blejite zajedno nekad, javi mu se prva i slično. Nije uvek lako, ali nekad bude vredno truda! Na druge nemoj mnogo da obraćaš pažnju jer je to u školi normalno da se neko nekom sviđa a da ga ostali zezaju, uvek bude toga, ali uglavnom posle nekog vremena sve to zadirkivanje prestane.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.