SOS: Sviđa mi se, ali se plašim reakcije okoline

Dragi Hej, evo odlučila sam da ti se obratim za savet i nadam se da ćeš mi pomoći. Ovaj će tekst biti malo duži. Evo ovako… letos smo drugarica i ja počele malo više da se družimo sa dva momka. Jedan od njih je bio zaljubljen u moju drugaricu i hteo je da budu zajedno, ali ona je njega smatrala samo drugom i on je prestao da priča sa njom i posvađali su se. Tada je on počeo da više priča sa mnom i da govori kako sam ja baš fina i normalna devojka i da bi on želeo da ima takvu devojku. Jedno veče me je zagrlio i govorio kako mu se ja sviđam, ali ja mu nisam verovala i govorila sam da je to nemoguće jer je on zaljubljen u moju drugaricu i nema šanse da bude išta između nas. On je i dalje navaljivao i otpratio me je kući i tada mi je pričao kako je ozbiljan i da stvarno želi da bude sa mnom, i rekao je da misli da moja drugarica ne može biti verna u vezi. Zagrlio me je i krenuo da me poljubi, ali ja sam ga odbila, a on me poljubio u vrat. Jednom sam mu rekla da me je jedan momak pitao da izađemo i on je rekao da će ga istući ako me pipne. On mi se tada nije baš sviđao, ali vremenom počeo je da mi se javlja često i rekao je da će stalno navaljivati. Ja nisam baš verovala u to. Odjednom, kada je krenula škola, sve je nekako utihnulo. Retko se javljao. Tada je počeo da mi se malo sviđa. Inače, on se stalno druži sa mojim bratom i zbog toga je malo neprijatno. I svi pričaju za njega da je klošar, i znam da pije, puši i kocka se i to mi smeta. Ali on je jako nežan i dobar kada smo sami i izgleda kao da bi mi skinuo zvezde sa neba. Nakon otprilike mesec dana sam se ja njemu javila (glupača) i on je rekao da mi se ne javlja jer je mislio da mi samo dosađuje. I od tada je bukvalno sve prestalo, nije me ni pozdravljao u školi ni ništa, a on se meni počeo sviđati (ne mnogo, ali prilično). Sada primećujem da me često gleda u školi. Nekako sam opuštena sa njim i svoja sam, ali mislim da ja njega ne zanimam, i da to ne bi išlo i da bi svi pričali kako sam ja sa klošarom. Može li neki savet, znam da je predugačko, ali molila bih vas da mi odgovorite pošto sam stvarno u nedoumici kako da se ponašam? Molim vas.

SAVET: S obzirom na to da kažeš da ga smatraju “klošarem”, da puši, kocka se itd, ukoliko si sigurna da on na tebe ne može uticati da počneš isto da se ponašaš, kao i ako smatraš da bi zaista bio dobar prema tebi, okej je da nešto pokušaš sa njim. Okej je što si mu se prva javila, i okej je da mu s ponovo prva javiš. Pokušaj da, za početak, započneš neki lagani razgovor, pitaš kako je i slično. Takođe, javi mu se i u školi, ili kada ga vidiš sa svojim bratom, pokušaj da obnoviš kontakt sa njim. Ukoliko primetiš da je voljan da razgovarate i da se ponovo družite, slobodno mu malo očiglednije daj do znanja da si zainteresovana. Ne plaši se da preuzmeš inicijativu, pogotovo što se ranije on toliko trudio oko tebe. Ipak, budi spremna na to da se on možda “ohladio” s obzirom na to da si ga odbijala duže vreme. Ako stvari ipak prođu kako treba, ako se završi onako kako ti želiš, nemoj da obraćaš pažnju na to šta će drugi reći, sve dok si ti zadovoljna. I podsećamo te da paziš na sebe i ne dozvoliš da bilo ko, pa ni on, utiče na tebe da radiš nešto što ne želiš (npr. pušenje, opijanje i slično). Ukoliko osetiš da “kliziš” ka tome, znaćeš da je vreme da se izvučeš iz toga. Želimo ti sreću! 😊

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.