SOS: Sviđa mi se, da li da mu priznam

Treba mi pomoć. U mom razredu je dečak kojii mi se sviđa već pet godina. Kada me je drugarica pitala u koga sam zaljubljena, rekla sam joj istinu. Ona mi je rekla da joj je brat od dečaka koji se meni sviđa rekao da se moja simpa zaljubio u mene. Po vašim savetima koje sam čitala u magazinu, ja treba da napravim prvi korak. Ali ne znam kako. Molim vas pomozite mi!!!

SAVET: Za početak, sve zavisi od toga šta očekuješ da se među vama desi. Zavisi i od toga koliko godina imate, da li ste dovoljno odrasli za neku vezu . Ako si npr. sedmi ili osmi razred najmanje, to bi otprilike i bilo ok za neko muvanje. Što se tiče prilaska njemu i toga šta da radiš, najbolje bi bilo da prvo probaš da mu se približiš kao drugarica. Ako imate zajedničke prijatelje, to je super. Možeš krenuti od toga. Ili ako ne tako, onda probaj da više razgovaraš sa njim u razredu. Smisli neku temu koja bi mogla da vam bude zajednička, ili npr. možeš da ga pitaš nešto oko škole, za pomoć oko nekog predmeta itd. Probaj da započneš neku priču sa njim, vidi kako to funkcioniše, i da li osećaš neke simpatije sa njegove strane. Ukoliko zaista primetiš nešto, sasvim je ok da ti napraviš prvi korak i pitaš ga da npr. prošetate i radite nešto zajedno. Ukoliko ti se ukaže zgodna prilika, reci mu da ti se sviđa i pitaj ga šta on misli o tome. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Jamie Street on Unsplash

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.