SOS: Sviđa mi se, kako da napravim prvi korak?

Dragi Hej!, imam 12 godina i krenula sam u šesti razred. Već skoro godinu dana sam zaljubljena u jednog dečaka koji je godinu dana stariji od mene. On je takođe rođak jedne moje prijateljice iz odeljenja. Od trenutka kada smo se upoznali on je ostavio “svoju devojku” iz nepoznatog razloga. Stalno me je gledao i smeškao se. Ponekad mi se javi kada se sretnemo. Ja sam 100% ubeđena da mu se sviđam, ali ne znam da li i kako da napravim prvi korak. BFF mi je rekla da on zna da sam zaljubljena u njega i da me ignoriše. Molim te, daj mi neki savet. Kako da mu priđem??? Da li me se možda plaši? Please help!!!

SAVET: Probaj da pričaš sa njim. Javljanje je kul, ali nedovoljno da se između vas desi nešto više. Potrebno je da propričaš sa njim. To možeš uraditi prvom prilikom koja ti se bude ukazala, npr.kada se budete našli u istom društvu. Naravno, pored tih razgovora uživo, postoji i opcija da ga dodaš ili zapratiš na nekoj od društvenih mreža ukoliko oboje imate profile. Dopisivanje je posebno dobro za stidljive jer se tu mogu malo opustiti. Uz to ne zaboravi da probaš da flertuješ sa njim. Uputi mu osmeh, pogled kada se budete sretali. Stavi mu do znanja da si zainteresovana jer ćeš ga na takav način ohrabriti da ti priđe, u slučaju da je to interesovanje obostrano.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.