SOS: Sviđa mi se najbolji drug

Već neko vreme mi se sviđa najbolji drug. Ja imam 14, a on 15 godina, često idemo sa društvom zajedno u šetnje. Ne znam kako tačno da mu stavim do znanja da mi se sviđa, i kako i kada to da mu kažem? Nadam se da će te mi pomoći.

SAVET: Zavisi od toga šta tačno očekuješ da se desi. Ukoliko želiš da sazna, i da se eventualno među vama dogodi nešto, možeš da mu se javljaš malo češće nego inače, da malo flertuješ sa njim, da mu na suptilne načine pokažeš da ti je stalo. Pitaj ga da npr. blejite samo vas dvoje bez ostalih. Ako primetiš da ti daje „zeleno svetlo“ tj. da i kod njega postoje neka osećanja prema tebi, onda možeš da budeš i otvorenija i kažeš mu da ti se dopada. Sama ćeš osetiti koji je najbolji trenutak, to će verovatno biti nekad kad ste sami vas dvoje, bez ostatka društva.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.