SOS: Sviđa mi se najbolji drug

HEJ! Sviđa mi se najbolji drug i deluje mi kao da se i ja njemu sviđam. Vršnjaci smo ali ne idemo u isto odeljenje. Verovatno bih se smuvala sa njim da sam starija, ali imam 12 godina. Da mu priznam neću sigurno! Kako da mu nekako dam do znanja da mi se sviđa? Da li to znači da moram da menjam sebe pošto sam ja hladna osoba i retko dajem komplimente, pa neću da ispadnem smešna. Šta treba da uradim?

SAVET: Naravno da ne treba da menjaš sebe, i ne treba da razmišljaš u pravcu da su komplimenti jedini način da pokažeš nekom da ti se dopada, kao ni da bi davanjem komplimenata ispala smešna. U pravu si, verovarno bi bilo bolje da ste malo stariji kako bi došlo do neke veze. Ako ste najbolji drugovi i ako provodite dosta vremena zajedno, postoji mogućnost da je on već nešto i primetio. Ipak, ako želiš da mu ipak diskretno staviš do znanja da ti se dopada, možeš da probaš da se malo više šališ i zezaš sa njim, da npr. razmisliš da ga pitaš da radite nešto kako biste proveli malo više vremena zajedno. Pored toga, slobodno malo flertuj ukoliko se ukaže prilika dok razgovarate ili se dopisujete. Ukoliko sa njegove strane već osećaš nekakve simpatije, slobodno nemoj da se stidiš i uzvrati mu. Najbolje je da radiš po osećaju i postavljaš granice sama tamo gde osećaš da treba.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.