SOS: Sviđa mi se simpa moje naj drugarice

Dragi HEJ! imam jedan problem, mislim da mi se sviđa simpa moje naj drugarice. Ali problem je i taj što nisam sigurna da li joj se još sviđa pošto je prošlo dugo vremena od kad joj se sviđa, a i bili su u vezi, ali skoro sam sigurna da joj se još sviđa. Sad ne znam, ja i on smo se zamalo poljubili, ali sam se setila nje i nisam ga poljubila. Ne znam da li da joj kažem, on i ja smo se pre samo družili, a pre nekog vremena ponaša se prema meni bolje, ne znam da li mu se sviđam.

SAVET: Čim je došlo do toga da se poljubite, verovatno je da mu se sviđaš. Dodatni dokazi su i to ako si primetila da je nedavno promenio svoje ponašanje prema tebi. Ipak, situacija se tu komplikuje zbog tvoje najbolje drugarice. Razmisli o tome šta je to što ti očekuješ od njega, da li bi, ako mu se zaista sviđaš i ako je zainteresovan, želela da budeš sa njim. Ukoliko proceniš da postoji takva mogućnost, najbolje bi bilo da popričaš sa drugaricom o svemu tome, da ispitaš kako se ona oseća oko njega, odnosno da li joj se još dopada. Ukoliko kaže da još uvek nešto oseća, na tebi je odluka o tome šta da uradiš, da li ćeš rizikovati vaše prijateljstvo da bi bila sa njim, ili misliš da bi mogla da odustaneš od njega. Sve zavisi od toga koliko ste bliske, koliko ti je ona važna i koliko ti je važno važe prijateljstvo. Ukoliko ona kaže da je ok da budete zajedno, to ti je zeleno svetlo da probaš nešto sa njim. U svakom slučaju, ukoliko ti je baš mnogo stalo do toga da pokušaš da budeš sa njim (naravo ako je i on zainteresovan za isto), najbolje rešenje je svakako da pričaš sa drugaricom i vidiš šta ona misli. Takođe, dobro razmisli pre svakog koraka, razmisli šta bi mogla da dobiješ, a šta da izgubiš, i šta ti je od toga važnije. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.