SOS: Sviđa mi se “zabranjeni” dečko

Zdravo! Imam jedan problem i nisam sigurna kako da ga rešim, treba mi savet. Nedavno sam pošla u srednju skolu. U moj razred ide jedan dečko koji je bio prilično povučen i nije se ni sa kim družio pa sam odlučila da počnem da pričam sa njim. Brzo smo se sprijateljili i našli zajednički jezik. Još uvek nisam sigurna da mi se sviđa, ali mogao bi. On meni nekada daje neke znake da mu se sviđam, mada ni u to nisam još uvek sigurna. Međutim saznala sam da je muž moje rođene sestre njegov rođak, nisam sigurna koliko je blizak. Dugo sam razmiđljala o tome, došla sam do zaključka da mi uopšte nismo u krvnom srodstvu ali i dalje se osećam jako glupo i postiđeno. Da li je pogrešno ako mi se on sviđa? Help!

SAVET: Ukoliko te srodstvo brine, ako je ovako kako si napisala, vi definitivno niste ni u kakvom srodstvu. Međutim, to što idete zajedno u isto odeljenje i to što je on rođak muža tvoje sestre je nešto što malo komplikuje situaciju jer
ćete se stalno viđati. To je naravno kul sada dok se družite i dok ti se sviđa, ali moraš uzeti u obzir to da ako se budete smuvali, to će trajati određeno vreme, ali nakon raskida može biti neprijatno. Zbog toga nije najbolje biti u vezi sa nekim iz odeljenja, uz to on ti je drug, a nakon veze nekad nema povratka na taj pređašnji odnos. Zbog svega toga ti predlažemo da nastaviš da se sa njim družiš, pa ako ta osećanja i sa tvoje i sa njegove strane baš budu bila jaka, možete dati šansu vama kao paru ali imaj na umu kako može biti nakon toga pa izvagaj šta ti je bitnije.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.