SOS: Sviđaju mi se dva momka i ne znam šta da radim

PROBLEM: Zdravo Hej! Do sad si mi svaki put pomogao i znam sa ćeš i sada. Imam 15 godina i ima neko ko mi se bas sviđa. Živi u drugom gradu ali svakako se tamo selim, do sad sam išla tamo svako leto. Nismo se upoznali. Ali upoznaćemo se na leto. Ovog leta sam upoznala jednog momka koji, sad ne znam da li se baš druži sa ovim kog ću upoznati na leto, ali rade na istom mestu. E sad, moj problem je taj što ovaj drugi kog sam upoznala je počeo da mi se sviđa. Ne znamo se baš dobro. Upoznali smo se tako što sam ga ja nešto pitala i tako me je zapratio na insta. Jednom smo se prošetali i videla sam da mu se sviđam jer me uhvatio za ruku. Ali nisam se sklonila iako mi se ne sviđa jer, eto ne znam, da li mi je prijalo da budem sa njim, nemam pojma. Ne mogu taj osećaj da opišem. Posle toga sam mislila da mi se sviđa. Kad sam opet videla ovog prvog jednostavno osmeh mi se razvuko od jednog do drugog uveta i imala sam čudan osećaj u stomaku. I rekoh sebi ma on ti se sviđa. Kad sam se vratila ostalo je na tome da mi se ovaj prvi sviđa i sve jedva čekam leto da odem tamo i da ga vidim. Ali problem je ovaj drugi. Kad tamo odem on će biti tamo. Viđaću ga svakog dana. Onda kada me je uhvatio za ruku i zagrilo nisam se sklanjala, ne znam misli li da mi se sviđa. Ja ne znam da li mi se sviđa. Sve je nekako zamršeno. Pre neki dan sam mu videla sliku sa devojkom. Nešto me je zabolelo. A molila sam se samo da nađe neku i da bude s nekom pogotovo kad odem tamo. I skoro pomislih kako jedva čekam da ga vidim. Ne znam što. A kad se setim ovog prvog….ma ne mogu ni da objasnim. Ne znam hoćete li shvatiti sve ovo. Nadam se da hoćete. Problem mi je to što ne znam ko mi se sviđa. Možda ja neću biti ni sa jednim, ni sa drugim. Ali tu je u pitanju moje ponašanje. Ne želim da mi se desi opet nešto slično sa ovim drugim ako mi se sviđa ovaj prvi. Već želim da se trudim da se dogodi nesto sa onim koji mi se sviđa, a ne da razmišljam koji mi se sviđa, šta prema kome osećam, kako da se ponašam itd. Želim to sada da rešim. Hvala unapred.

SAVET: Očigledno je da gajiš simpatije prema obojici, što nije toliko neobično. Ti razmišljaš u pravcu da shvatiš koji od njih ti se sviđa, a zapravo treba da razmišljaš o tome koji ti se VIŠE sviđa, a koji ti je samo simpatičan. Deluje kao da imaš dosta strahova oko toga da li će jedan videti da ti se sviđa onaj drugi, i da će tebi biti neprijatno zbog toga, i verovatno i hoće biti malo nelagodno, ali to je nešto kroz šta moramo da prođemo.  Ti si jedina koja možeš da znaš koji ti se više dopada i sa kojim bi eventualno više volela da nekad budeš. Ali da bi shvatila da li ti se neko zaista sviđa, potrebno je da ga bolje upoznaš, i da to ne bude samo preko društvenih mreža. Probaj malo da se opustiš i da se fokusiraš na to da ih obojicu prvo bolje upoznaš, vidiš šta vole a šta ne, šta vam je zajedničko i sl,  pa tek onda da donosiš bilo kakve odluke. Takođe, nemoj da radiš ništa što ti ne prija samo da bi ispunila očekivanja tih momaka. Ako ti se ne sviđa da te drži za ruku, ili nisi sigurna da ti to prija, sasvim je u redu da se skloniš i da kažeš da ti to ne odgovara. Ne žuri nigde i razmisli o tome s kim ti je prijatnije.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

F

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.