SOS: Tata mi ne da da otvorim Facebook profil

PROBLEM: Sve devojke iz mog razreda već imaju Facebook profil, jedino ja nemam. Imaju ga još od 2. razreda. Ne znam zašto, ali tata mi ne dopušta da ga napravim. Svi mi se već smeju. Ne znam kako da ga nagovorim… I moja drugarica je pokušala da ga ubedi, čak sam mu obećala da neću stavljati svoje fotke, ali nije uspelo! Stvarno ne znam šta da radim!!!
Mesy

SAVET: Tvoj tata je odrastao u neko drugo vreme. Kada je bio tvojih godina, verovatno nije imao ni mobilni. Moraš razumeti da on strahuje za tvoju sigurnost. Boji se svih “zlih duhova” koji vrebaju u virtualnom prostoru. Samo ga treba uveriti da čovek danas nije ništa sigurniji ni u realnom svetu. Zato je razgovor jedino rešenje. Možda imaš neku osobu njegovih godina koja bi mu mogla objasniti kako stvari stoje, ujnu, tetku, mamu tvoje drugarice. Neka pokušaju da mu objasne kako na internetu možeš biti potpuno sigurna, i uz to komunicirati i družiti se sa svojim vršnjacima.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.