SOS: Tata ne zna za dečka

PROBLEM: Dragi Hej, imam 15 godina i zaljubljena sam u jednog dečka koji ima 17. I on je zaljubljen u mene i sve je super. Mi smo u nekoj tajnoj vezi jer ja imam strah da kažem tati da imam dečka. Mama to super prihvata jer shvata da je to normalno, ali sa tatom nikad nisam pričala na tu temu i ne znam kako bi reagovao kad bih mu rekla. Mnogo se plašim da mu kažem. Molim te pomozi.

SAVET: Iz tvog pisma ne možemo da dokučimo šta mama misli kako bi tata reagovao kada bi saznao da imaš dečka, odnosno da li bi to promenilo vaš odnos. Dešava se da roditelji ne primete da su im deca već odrasla, a sa druge strane deca žure da što pre odrastu i često izgube iz vida važnost povremenih razgovora s njima na teme koje ih trenutno okupiraju. Mame, a naročito tate, obožavaju svoje ćerke. Zato smisli neki način kako da s njim provodiš vreme i povedeš priču o raznim stvarima. Napravi prijatnu atmosferu i osetićeš kada je pravi momenat da mu kažeš za dečka. I ne brini, ako mu saopštiš na taj način, tata će to dobro prihvatiti.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredila: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.