SOS: Treniram ples 10 godina, ali ima strah zbog premeta

Dragi Hej, par puta ste mi pomogli i uspelo je. Nadam se da ćete i ovaj put. Naime, treniram ples već 10 godina i znam sve pokrete. Ali ima jedan izuzetak. Bojim se napraviti premet i stoj. Kako da se oslobodim straha? Bojim se da će mi se kičma poremetiti. Da li je istina da će mi se iskriviti i poremetiti kičma ako se prebacim??

SAVET: Najbolje je da se o tome posavetuješ sa svojim trenerom plesa koji je stručan u toj oblasti. S obzirom na to da se već toliko dugo baviš plesom, verovatno su ti zglobovi i mišići uigrani, te si sposobna za većinu plesnih pokreta. Ipak, ako se plašiš, bez obzira na razgibanost tela, zbog straha bi moglo da dođe do povrede. Ono što ti savetujemo jeste da sa trenerom popričaš detaljnije o pokretu koji te zanima i koji želiš da izvedeš, neka ti objasni svaki pojedinačni korak u izvođenju, reci svoje strahove i zatraži pomoć u rešavanju nedoumica koje imaš, kao i pomoć pri samom izvođenju. Takođe možeš da pitaš druge igrače kakva su njihova iskustva sa tim i obratiš im se za pomoć. Ukoliko se plašiš i nakon svega toga, nemoj da se sekiraš previše i da siliš sebe na nešto što te plaši. Postepeno radi na tome i oslobađaj se straha koji imaš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.