SOS: U razredu me zadirkuje zbog glasa

Dragi HEJ!, imam jedan ogroman problem. U školi me celo odeljenje zadirkuje zbog mog dubokog glasa. Skoro nikad ne pričam sa drugom decom jer znam da će opet biti ista priča – uvek mi se svi smeju i zovu me “momak”. Idem u muzičku školu na hor jer je za mene muzika sve, ali ne idem u školski hor jer moram da prođem audiciju, ali mene je sramota da pevam pred drugima. Šta da radim?

SAVET: Bez obzira na to šta ti drugi kažu, ne treba da se stidiš zbog svog glasa. Glas nije nešto što biramo, tako da zaista nema razloga da se sramiš. Pored toga, čim ideš na hor znači da odlično pevaš. Što znači da ti tvoj „dubok glas“ omogućava da pevaš na način na koji oni ne mogu. Treba da budeš ponosna na to. Iako nimalo nije prijatno, nemoj da im pokažeš da te njihova zadirkivanja zadirkuju, jer se tako osećaju moćnijim i nastavljaju da te zezaju. Poenta je da shvatiš da je tvoj glas super baš takav i nemoj da dozvoliš sebi da gubiš samopouzdanje zbog toga što oni kažu. Pored toga, ako želiš da pevaš u školskom horu, skupi hrabrost i prijavi se. Dok pevaš pred drugima, zamisli da si sama, ili da ti ljudi koji te čine nervoznom nisu tu. Hor bi možda bio dobar način da se ti malo oslobodiš, kao i da drugima pokažeš da se ponosiš svojim glasom. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.