SOS: Uhvatila sam drugarice u laži!

Dragi Hej, imam problem. Moje najbolje drugarice me lažu i ja sam to otkrila, ali ne baš na dobar način i šta sad da uradim a da se ne posvađam sa njima?

SAVET: Da bi bila sigurna da je zaista tako, trebalo bi da popričaš sa njima. Kaži im da bi želela da razgovarate, a onda im reci šta si otkrila i pitaj ih da li je istina, i ako jeste istina, zašto su to uradile. Proveri sa njima da li je i dalje sve ok sa vašim odnosom i da li i dalje možete lepo da se družite. Najvažnije je da ih ne napadaš, već da mirnim tonom pričaš sa njima kako biste izbegle svađu. Ako neka od njih povisi ton ili krene da se svađa, naglasi da ne želiš svađu i zamoli ih da fino porazgovarate. Probajte da se pomirite i dogovorite da se takve stvari ne događaju ponovo.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.