SOS: Upomoć, zaljubljen sam u BFF!

Zaljubljen sam u moju BFF već godinama. Kad god je vidim, imam neki čudan osećaj u stomaku. Ona je prelepa, i svi ostali moji drugovi su zaljubljeni u nju. Stalno smo zajedno i često izlazimo zajedno. Samo što me ona gleda samo kao BFF-a. Probao sam par puta da budem sa nekom drugom devojkom, ali bez prestanka mislim na nju. Stalno se nadam da ćemo ipak biti zajedno. Ponekad me jako razbesni, ali me to jako povredi, što nije slučaj kada su u pitanju ostale devojke. Ne znam šta da radim, jako sam tužan i nemam kome da se obratim. Molim vas, dajte mi neki savet šta da radim to bi mi dosta pomoglo.

SAVET: Kada se, kao tebi, dogodi da nam se dopadnu najbolji prijatelji, to ponekad zna biti nezgodna situacija. Uglavnom smo opsednuti mislima “šta ako joj kažem, a ona se naljuti” ili “šta ako se smuvamo, i posle se posvađamo i onda više ne budemo bff”. Kad ti se već toliko dugo i toliko mnogo dopada, onda probaj da joj na neki vidljiviji način staviš do znanja da ti se dopada, i onda da pratiš njenu reakciju i po tome donosiš odluke šta dalje. Pokaži joj koliko uživaš da provodiš vreme s njom, i pitaj je npr. da odete zajedo u bioskop, ili negde da prošetate ili sl. Razmisli i o tome da joj možda i otvoreno kažeš kako se osećaš, ali ipak, budi oprezan oko toga šta i kako govoriš. Ukoliko ona ne može da ti uzvrati osećanja, a želiš da ostanete najbolji prijatelji, moglo bi biti malo čudno između vas kad ona sazna. Ako se tako nešto desi, verovatno će na tebi biti da odlučiš da li možeš da prihvatiš to i da nastavite da se družite. Ako se i ti njoj dopadaš, onda super. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.