SOS: Užasan strah od zubara

Hitno mi je potrebna vaša pomoć! Naime, za par dana treba da idem kod zubara na popravku. Problem je u tome što imam užasan strah od zubara. Kada mi neko spomene zubara, javlja mi se mučnina, povraćanje, histerija, užasni strahovi… Ja bih vas molila da mi odgovorite u što kraćem roku i da me posavetujete kako da se oslobodim ove fobije.

SAVET: Ne možemo te sa jednim odgovorom osloboditi te, kako je ti nazivaš, fobije. Nemamo magični štapić. Ipak, možemo ti dati neke smernice. Pre svega, reci zubaru da imaš užasan strah, te ga zamoli da sa tobom bude malo pažljiviji i da ima više strpljenja. Sa te strane gledano, bitno je da imaš zubara koji će, kao što smo već pomenuli, najpre da ima dosta strpljenja i saosećanja. Pored toga, dok si tamo probaj da zatvoriš oči i da razmišljaš o nečemu što te opušta. Maštaj o nekom putovanju, o druženju, o simpatiji, o šopingu… I ne zaboravi da pre svega toga smisliš način kako ćeš sebe počastiti nakon zubara za to što si se sa svojim užasnim strahom tako hrabro suočila. Uhvati se u koštac i pobedi strah.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.