SOS: Već razmišljam o maturskoj haljini

HEJ! ja moram da ti objasnim svoj problem. Naime, imam polumaturu (malu maturu) naredne godine (nikada nije rano da počnem sa premanjem). Do sada mi to i nije pravilo neke veće probleme i nisam se toliko opterećivala. Počela sam da gledam neke haljine na internetu i išla sa majkom da proverim cene tih haljina kod šnajderki da bismo mogli da skupimo dovoljno novca do tada. Ja sam pronašla jednu divnu haljinu nude nijanse, i imam osećaj da će mi pristajati lepo. Jedini problem je sto što sam umislila da će mi to što je nude praviti problem. Uz nude outfite bi trebala ići jača šminka (valjda?), a ja sam žejela da to bude neka prirodna nijansa, konkretna senka, maskara i sjaj za usta bez kilograma i kilograma pudera. Moje konkretno pitanje je: Kakva šminka uopšte ide uz nude haljinu i da li možze proći ovaj prirodan izgled, a da ne bude monotono?

P.S. Planirala sam da me šminka tetka ili majka jer mi je profesionalni šminker previše za malu maturu.

SAVET: Uz nude odevnu kombinaciju može sasvim lepo da idu prirodne nijanse kada je reć o šminki. Bronzane, braonkaste nijanse mogu jako lepo ići, kao i maslinaste, zelene nijanse. Možeš tako malo više naglasiti oči, a na usne možeš staviti samo sjaj kako si planirala ili možeš neku isto braonkastu nijansu. Ipak, dosta toga zavisi od tvog tena, boje kose i boje očiju. Ako baš želiš da budeš jednostavno našminkana, uz puder i rumenilo, možeš staviti maskaru i ajlajner na oči, a na usne samo sjaj ili neku nijansu ruža boje mesa. Probaj možda inspiracije da potražiš u časopisima poput Lepote i zdravlja, a takođe možeš probati i da izguglaš koje nijanse senke i ruža dobro idu uz nude odevnu kombinaciju. Svakako nemoj preterivati sa šminkom jer prvo što nije lepo da su jako naglašene i oči i usne, a opotom nije baš ni primereno za malu maturu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.