SOS: Vidim da me posmatra, ali mi ne prilazi, šta da radim?

Dragi Hej, vidim da svima pomažeš pa se nadam da ćeš pomoći i meni. Kako sam krenula u srednju školu, svideo mi se jedan dečko iz treće godine. Razmenjivali smo poglede, ali niko nije želeo da napravi prvi korak. Posle nekih mesec dana, napisala sam mu poruku i tu smo se malo dopisivali. Počela sam da mu se smešim i on bi se meni isto ponekad nasmešio. Nakon toga sam mu prišla u školi da razgovaramo, a on je sve vreme gledao u telefon i ništa me nije pitao. Bila sam razočarana i odlučila sam da ga ignorišem, ali vidim krajičkom oka da me posmatra. Više ne znam šta da radim, molim te pomozi mi!

SAVET: Možda mu se sviđaš, ali je stidljiv i možda mu je frka da nešto uradi. Iako nekad deluje da je momcima lakše, i oni često imaju tremu kada je u pitanju prilazak devojkama. S obzirom na to da ste se ranije već dopisivali, možda mu je tako lakše nego komunikacija uživo, pa možeš opet da pokušaš tako nešto – javi mu se i započni neki razgovor. Prati kako će to ići i da li deluje raspoloženo za konverzaciju. Ako ti bude delovalo da je zainteresovan, slobodno ti budi ta koja će preduzeti prvi korak i pitaj ga da li bi hteo da radite nešto zajedno, da odete na kafu ili nešto slično. U svakom slučaju, važno je da znaš da je ok da ti iniciraš stvari. I svaka čast što si to već pokušala, ali nemoj da si odmah obeshrabrena što nije prošlo baš najbolje. Možda mu je bilo frka jer ste bili u školi, pa je, ako je inače stidljiv, možda imao tremu pred drugima, zato ti predlažemo da pokušaš da mu priđeš kada je sam. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.