SOS: Višak u društvu

Dragi HEJ! ti si mi omiljeni časopis, rado čitam sve savete i odlučila sam da ti napišem svoj problem možda će biti malo dugačko zato unapred izvini. Živim u malom selu, u školi nas ima jako malo. Imam.2 bff, a sa njima sam počela da se družim pre godinu dana, ali problem je u tome da one se druže od malena, žive blizu i mene na neki naćin odvajaju. Ali sad je došlo do još većeg problem. Moja bivša bff i njeno društvo su počeli da se druže sa njima i ja sam ispala višak i nigde me ne zovu, samo oni se druže. Šta ja treba da uradim? Problem je u tome što ne pripadam ni u jedno društvo. Helppp!!!

SAVET: Razumemo situaciju u kojoj se nalaziš i žao nam je što imaš utisak da nigde ne pripadaš. Bilo bi dobro da probaš da se opustiš i da o tim stvarima ne razmišljaš, posebno kada si sa njima i da probaš da ostvariš što bolji odnos. To što su one najbolje drugarice i što su usmerenije jedna na drugu bi zaista trebalo da poštuješ i tu ne bi trebalo da otvoreno ljubomorišeš jer su ipak one bff godinama. Probaj da se opustiš i da se ponašaš prirodno, kao i da pokazuješ interesovanje za ljude koji su ti kul. I ti si dovoljno zanimljiva i dobra i zato ne sumnjamo da ćeš i ti pronaći svoje prijatelje i mesto u društvu. Samo polako i bez pritiska.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.