SOS: Volela bih da postanem scenarista

Dragi Hej! potreban mi je vaš savet. Mnogo volim da gledam filmove i volela bih da postanem scenarista. Imam mnogo tekstova na razne teme i želim da ih neki scenarista vidi. Ne znam kako da nekom scenaristi pošaljem moje ideje da ih vidi i da mišljenje o njima.

SAVET: Super je što te to interesuje i što se baviš pisanjem! Za početak je najbolje da se raspitaš da li u tvojoj blizini postoji nekakva škola, kurs ili sekcija za pisanje scenarija. Informacije o tome možeš dobiti na internetu. Pored toga, možeš se raspitati da li od tvojih poznanika možda neko zna nekog drugog ko se time bavi i ko može da ti da savet. Još jedna mogućnost jeste da se raspitaš u pozorištima. Možda pozorište nije nešto što te zanima, ali sigurno negde u tvojoj blizini postoji dramska sekcija, pozorište ili nešto slično koja ima osobu koja se bavi scenarijima. Možda te informacije isprva nisu baš na dohvat ruke, ali nemoj da te to obeshrabri! Pored toga, oko teksta možeš da se konsultuješ i sa nekim ko se generalno razume u pisanje (npr. profesor maternjeg jezika). Nadamo se da ćeš uspeti da pronađeš pravu osobu! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.