SOS: Volela bih da se zbližimo, ali on je baš stidljiv

Dragi Hej, već 2 godine zaljubljena sam u jednog dečaka. On je odmah saznao da mi se sviđa. Prvo leto kada je došao, odmah sam se zaljubila u njega i on je rekao da ne bi bio sa mnom. Sledeće leto moja osećanja prema njemu se nisu promenila. Prvo veče on se raspitivao za mene, jer nije znao ko sam ja. To veče pričali smo i on me je plašio svaki put. Ja sam mislila pošto zna da mi se dopada da će me izbegavati ali nije bilo tako. Svako veče njemu bi moji drugari ustupili mesto do mene, pa bi on i ja sedeli i pričali. Jednom je njegov drug počeo da ga zeza zato što je seo pored mene i nije hteo da ide kući. Njegov drug je hteo da nas slika, ali on je tada ustao da ga spreči. To mi je baš bilo čudno. Jedna moja drugarica tvrdi da je pogledao u mene i nasmejao se neočekivano. Poslednje veče kada smo se grlili i pozdravljali on je stao, pogledao u mene i zagrlio me. Ja bih volela da znam da li imam šanse kod njega, ali se bojim. Volela bih da se ovog leta nekako zbližimo još više, ali on je baš stidljiv.

SAVET: Ili je vrlo stidljiv, ili ni sam nije siguran šta oseća i šta želi. Pre svega, savetujemo ti da razmisliš šta je to što očekuješ od njega, s obzirom na to da kažeš da se viđate od leta do leta. Razmisli da li bi ti želela nešto što bi trajalo samo preko leta, da li bi ti to bilo ok, ili ako bi uspelo nešto duže, da li biste mogli da funkcionišete i ako živite dalje jedno od drugog. Naravno, ovo su stvari o kojima misliš tek ako se između vas nešto dogodi, ali važno je da ti znaš šta očekuješ i šta ti je ok. Druga stvar, ako on zna da ti se dopada i ništa ne preduzima povodom toga, možeš ti da probaš nešto. Razumemo da ti je veoma frka i da se plašiš, ali ne postoji drugi način da budeš sigurna da li imaš neke šanse kod njega. Probaj da ga, kada se sledeći put budete videli pozoveš da radite nešto sami bez drugih (šetnja, druženje, film, piće…), i ako pristane, to bi već mogao biti znak da i on oseća nešto slično, a o tome ćeš najbolje zaključivati baš tada ako biste ostali sami, da možeš da pratiš njegovo ponašanje. Ako uhvatiš zgodan trenutak, možeš započeti tu temu i reći mu da bi volela da ga bolje upoznaš tako što ćete provesti zajedno nešto više vremena, i pitaj ga šta on misli o svemu tome. Ukoliko ti se baš dopada, i pored sveg straha koji te muči, probaj da skupiš tu hrabrost koja ti je potrebna da ga to pitaš. Najgore što može da se desi jeste da te odbije, a ako bi slučajno i došlo do tako nečeg, nemoj nikako da očajavaš previše i da budeš mnogo razočarana, jer je i to svakako deo odrastanja i deo zaljubljivanja, veza, simpatija itd. Svakako bi ti se kasnije dopao neko drugi. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.