SOS: Zabljubljena do ušiju, u najboljeg druga

Zdravo dragi Hej! Pa ovako… Uskoro punim 15 godina, i aktivno se družim sa najboljim drugom već 4-5 meseci. I naravno, kako to uvek biva, ja sam se do ušiju zaljubila u njega. I kao po običaju ne znam ni kako niti zašto niti bilo šta drugo. Nisam sigurna da li mu se sviđam ili ne. Većina mojih drugarica kaže potvrdno jer me često gleda, nasmeje mi se (onako skroz) kada nam se pogledi susretnu, ponekad voli da se šali na taj račun i tako me provocira, a kada se naljutim on me zagrli od pozadi, ima veoma zaštitnički stav prema meni. Ali često menja raspoloženja, nekad ono bude skroz hladan dok nekada doslovno skakuće oko mene. Nisam sigurna da je to pokazatelj zaljubljenosti pre bih rekla da je to veoma jako prijateljstvo… Međutim pre neki dan mi se učinilo u jednom momentu da hoće da me poljubi jer je dugo bez progovorene reči gledao u moje oči i polako počeo da se približava ka meni dok nije došla naša drugarica.
Moram da priznam da bih imala želju da budemo “nešto više” od prijatelja ali se bojim da to naglo uradim da ne bih pokvarila ovo predivno prijateljstvo. Imate li ideju kako mogu da mu na neki način pokažem zeleno svetlo? Hvala.

SAVET: S obzirom da ste najbolji prijatelji već neko vreme, verovatno je da možete međusobno da pričate malo otvorenije nego sa drugima. Probaj da ga uhvatiš nasamo, tj. da ga na primer pozoveš da radite nešto samo vas dvoje, da npr. prošetate, odete na neku klopu zajedno ili nešto slično, pa da onda proceniš kako se ponaša kada ste potpuno sami, bez drugih u blizini. Njegovo ponašanje jeste malo zbunjujuće, u pravu si, ali moguće je da će, kada budete sami biti slobodniji da se ponaša onako kako oseća, a to važi i za tebe. Ukoliko se ponovi takva ili slična situacija, slobodno reaguj na to (npr. približi se i ti njemu, odgovori na njegove pokušaje). Takođe, ako ti se ukaže prilika, slobodno mu reci da osećaš neke simpatije prema njemu, i ako imate fin, otvoren odnos, reci mu da se plašiš da ćete pokvariti prijateljstvo, a onda zajedno smislite šta ćete dalje. Ako se i ti njemu dopadaš, biće super i verovatno ćete biti par, ali ako on oseća samo prijateljstvo, na tebi je da odlučiš da li ti je to i dalje ok, i da li možete da nastavite da se družite kao i do sad. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Sharon McCutcheon on Unsplash

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.