SOS: Zaljubila sam se u dečka koji ima 28 godina, šta da radim?

Heeej… nadam se da ćeš mi i ovog puta pomoći. Pre neki dan sam upoznala dečka koji ima 28 godina, a ja, uskoro, punim 18. Nikad mi se niko nije svideo tako na prvi pogled. Bilo je komentarisanja sa drugaricama kako je neko zgodan i sve to, ali ovo je potpuno drugačije. Dečko nije davao nikakve signale i cela konverzacija je bila okej, ali kao da sam osetila nešto kod njega. Ne umem to da opišem, ali od tog dana on je prva misao ujutru i poslednja uveče. Ne živimo u istom gradu i nije često ovde što je veliki problem. A sasvim slučajno smo se i sreli i upoznali. Ovo je verovatno prvi i poslednji put da sam ga videla i da smo ostvarili bilo kakav kontakt i ne znam kako da se ponašam. Imam neki osećaj da ovo nije prolazno. A opet me možda smatra derištem. Kako da postupim? Pomoć!?

SAVET: Iako uskoro puniš 18, razlika u godinama između vas i nije baš zanemarljiva. Očigledno se jesi zaljubila na prvi pogled, ali ti savetujemo da budeš oprezna jer je situacija ipak drugačija nego da je u pitanju tvoj vršnjak. S obzirom na razliku u godinama, verovatno su vam životne rutine nešto drugačije (u smislu da ti ideš u školu, on možda radi i slično, sem toga ste i u različitim gradovima, a takođe ga i ne poznaješ dovoljno dobro da bi znala tačno kakav je. Zbog toga ti napominjemo da treba da budeš opreznija nego inače. Ne kažemo ti da potpuno odustaneš od njega, ali dobro razmisli šta je to što bi ti želela i da li misliš da bi tako nešto moglo da funkcioniše. Što se tiče njega, ne možeš znati kako na tebe gleda, da li je zainteresovan i slično dok ti nešto ne kaže, ili dok ti malo otvorenije ne pokaže. S druge strane, on ako je nešto osetio, ako je zainteresovan, možda se ni ne usuđuje da to pokaže jer je oprezan zbog tvojih godina. Ako se desi da ponovo stupite u kontakt, da se ponovo sretnete, pričaj sa njim i prati njegove reakcije, pa prema tome donosi odluke. Međutim, ukoliko već smatraš da ga nikada više nećeš videti, i ako se to zaista i realizuje, bez obzira koliko ti to stvara osećaj nelagodnosti, predlažemo ti da pokušaš da skreneš misli sa njega, da radiš neke druge stvari koje bi ti zaokupirale misli. Nadamo se da ćeš doneti odluku koja je najbolja za tebe. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.