SOS: Zaljubljena sam u najboljeg druga

Zdravo, imam 13 godina i već par meseci sam zaljubljena u svog najboljeg druga kojeg znam 7 godina. Pošto se puno družimo i stalno smo zajedno svi misle da smo u vezi. Čak mi se i one koje su zaljubljene u njega javljaju iz interesa. Jako se bojim da mu priznam da mi se sviđa, da ne bi izgubila dobrog prijatelja. Šta da radim?

SAVET: Prepoznala si koja je opasnost u vašem slučaju. Iako ne mora uvek da se prijatelj izgubi kada se otvori po pitanju romantičnih osećanja, činjenica je da se onda ipak odnos menja. Sve i da se desi da su osećanja uzvraćena i da stupite u vezu, imaj na umu da ste mladi, te da su male šanse da će vaša veza biti duga. Nakon veze, jako je teško ostati prijatelj i vratiti se na pređašnje stanje. Zbog svega toga, naš savet je da ovo ipak zadržiš za sebe kako bi zadržala i prijatelja. Ipak, ukoliko su tvoja osećanja baš intenzivna i ukoliko smatraš da možda i on oseća isto, možeš mu otvoreno reći šta osećaš, ali prosto budi pripremljena na to da tvoja izjava može imati posledice po vaš odnos.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.