SOS: Zaljubljena sam u njega, a on želi da budemo “prijatelji sa povlasticama”

PROBLEM: Bili smo zajedno godinu dana, a onda, pre nekoliko meseci raskinuli. Družimo se s istom ekipom, on je još uvek tu, u mom životu… Pravi se kao da smo neki prijatelji, iako sam mu rekla da me pusti na miru. Ali on i dalje pita kako sam, zove da se nađemo. A zna da sam još slaba na njega. Predložio mi je da se nađemo i spavamo kad nam dođe, ali da ne budemo u vezi. Ono, veza bez obaveza. Veza mu je naporna, kaže, ali nema ništa protiv da se nađemo kad poželimo. Slaba sam na njega i sve bih dala da budem s njim, da ga poljubim, grlim, mislim da će me ovo samo izludeti…

SAVET: I hoće. Predložiti devojci, za koju znaš da je slaba na tebe, vezu bez obaveza je iskorišćavanje. Tzv. prijatelji s povlasticama baš i ne postoje, često se jedan nečemu nada (vidljivo kad se pojavi neko treći), pa bude povređen i uništenog samopouzdanja. Moraš biti čvrsta, zauzeti se za sebe: nisi njegova devojka, jedino što želiš je prava veza. Ne javljaj mu se na pozive, druženja, jer ako ti se on stalno provlači kroz život, nećeš ga preboleti i krenuti dalje!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.