SOS: Zaljubljena sam u profesora

Imam 15 godina i zaljubljena sam u profesora koji ima 40 godina i porodicu. I kada pomislim da smo se zbližili jedno s drugim on započne nekakvu svađu. Npr. na izletu normalno pričamo, ali čim uđemo u autobus za povratak kući izbije neka svađa. On je inače malo stroži i sada na primer počne u šali da me zeza i tako, a ja se okrenem i on počne vikati kao da ga gledam u oči kada mi se obraća i ima takvih situacija još. Želim mu reći da ga volim i što sve ojećam prema njemu ali ne mogu. Zato što pod jedan, ako mu kažem bojim se posledica, drugo ako mu ne kažem nikad neće znati moja prava osećanja i možda propustim priliku. Može pomoć molim vas.

SAVET: S obzirom na to da si mlada i da si mu učenica, trebalo bi da se pustiš toga. Zakonom nije dozvoljen bilo kakav romantični odnos između učenika i profesora, a ni sa moralne strane uopšte nije ok tako nešto. Oduvek su devojčice tu i tamo imale simpatije prema svojim profesorima, ali upravo na tome i treba da ostane. Tako nešto bi moglo i tebi i njemu da napravi ogroman problem koji bi ti vrlo zakomplikovao život. Čak i ako tebi izgleda kao da sa njegove strane postoje tendencije da se nešto između vas dogodi, postoji mogućnost da ti se samo čini jer to jako želiš. Ako ipak primetiš da on naginje ka tome i nešto pokušava sa tobom, to je vrlo zabrinjavajuće i alarm je za uzbunu. Koliko god bi ti želela tako nešto, to nikako nije dobro za tebe, i ponavljamo ti da bi ti samo stvorilo ogromne probleme u životu koje nikako ne želiš, zasigurno bi ti donelo samo loše stvari. On je odrastao čovek, profesor ti je, ima svoju porodicu i previše je stariji od tebe, i zaista ne postoji situacija ni scenario u kom bi bilo okej da vi budete zajedno. Ne bi smela i ne bi trebalo da mu govoriš bilo šta oko toga kako se osećaš jer tu nema “propuštene prilike” o kojoj ti pričaš. Prosto nema mesta za bilo kakva osećanja između vas. Najbolje je da se, kada je reč o zaljubljivanju, držiš svojih vršnjaka i da daš sve od sebe kako bi prevazišla tu situaciju sa profesorom. Iako to nije ono što bi volela da čuješ, veruj nam da je za tebe najbolje da se ostaviš toga i odustaneš!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.