SOS: Zaljubljena u ne baš dobrog momka

Dragi Hej, imam jedan problem koji me muči već par dana! Prošle godine, u našu školu je došao novi učenik. Godinu dana je stariji, pa sam ga viđala na odmorima. Sve je počelo kada sam otvorila zahteve i videla njegov, bilo mi je baš čudno, jer sam ja njega zapratila, a on je prihvatio! Mislila sam da će me ispaliti! Prihvatila sam zahtev i normalno mi je lajkovao slike, gledao live, story itd. Bio mi je sladak,ali ništa posebno! Završila se školska godina i nisam ni razmišljala o njemu nito o bilo kom drugom! Družila sam se, išla na bazene i bilo mi je super! Našla sam simpu i sve je bilo super. Kada je počela škola, primetila sam da ga nema, ali me nije baš zanimalo. Vratio se posle mesec dana i tada sve kreće. Zaljubila sam se i to baš mnogo. Rekla sam jednoj drugarici, a zbog nje je saznala cela škola, pa i on. To veče, dobila sam skrinove, gde je on na fejsu (koji ja ne koristim) pisao kako sam prelepa, najlepša, tražio moj broj telefona itd. Saznala sam i da ima po tri devojke odjednom, a ja nisam za takve tipove. Kada sam rekla roditeljima, baš su burno reagovali, rekli mi iz kakve je porodice, da nije ni nalik meni. Uglavnom, ništa dobro. Svakim danom, ja se sve više zaljubljujem. Plizz help!

SAVET: Ovde je najveći problem to što roditelji ne podržavaju čak ni to da se bolje upoznate, pa da onda odlučiš koliko ti se zaista sviđa, a nakon što si već popričala sa njima o tome, ne bi bilo pametno da kriješ to i da odamah „zagrevaš“ odnos s njim u pravcu neke veze. Pošto te plaši da bi mogao da bude sa više devojka odjednom, i pošto si nesigurna oko toga, probaj da ga nekako upoznaš, da vidiš kakav je stvarno, da li je to što se priča o njemu istina. Nekada priče koje kruže nisu skroz, ili nisu uopšte istinite, i bolje je skupiš informacije iz više izvora. Bilo bi dobro kada bi mogli da krenete da se družite za početak i da vidiš koliko se tebi sviđa kakav je on. Ako se ispostavi da je, bez obzira na to što su tvoji naveli, ipak vredan pažnje, probaj da popričaš sa roditeljima još jednom i da im objasniš sve to i da im kažeš da ti se baš dopada. Ukoliko ti se ipak ne svidi to što o njemu saznaš, ukoliko proceniš da zaista nije dobar za tebe poslušaj roditelje. Probaj da što manje misliš o njemu i da radiš nešto što će ti skrenuti pažnju i pomoći da ga preboliš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.