SOS: Zašto to radi?

PROBLEM: Imala sam najboljeg prijatelja s kojim sam se družila od početka 1. razreda. Kada smo krenuli u 6, on je počeo da me ignoriše. Na početku 7. razreda svaki put kad bismo se mimoišli, on bi me gurnuo. U 8. je krenuo da mi se ruga, govorio mi je da sam glupa i debela. Zbog njega sam prestala da jedem i izgledala sam kao kostur. Svaki put kada bih razgovarala s nekim dečakom, on bi mi prišao i viknuo: “Evo, našla je dečka!” A kada pričam s drugaricama iz razreda, on u prolazu kaže: “Zašto se družite s njom?” Šta mu je?

SAVET: Na prvi pogled izgleda kao da je taj dečko okrutan i bezosećajan. Ali čini se da mu je na neki način ipak stalo do tebe, možda mu se čak i sviđaš. Do 6. razreda ste bili super prijatelji, onda je shvatio da si ti devojka i da možda gaji neka čudna ali lepa osećanja prema tebi. Međutim, šta sad? Odlučio je da je bolje da se druži s dečacima i tebe potpuno ignoriše. No i dalje postoji nešto što ga kopka, pa je jedini način da skrene pažnju na sebe taj da te zeza. A ti sad budi faca i pozovi ga da razgovarate. Jednostavno ga pitaj: “Hej, imaš neki problem sa mnom? Hajde to da rešimo!” I… pokrenućeš jednu novu priču.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredile: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.