SOS: Zašto se ja nikome nikada nisam sviđala?

PROBLEM: Dragi Hej, imam 17 godina. Sve moje drugarice stalno pričaju o momcima, ko im se sviđa i kako se one nekima sviđaju. Mene dečaci nikada nisu zanimali, niti ja njih (ali me zanima zašto). Moje drugarice meni govore da sam ja savršena (savršeno građena, prelepe kose i očiju itd.). Meni onda nije jasno zašto se ja nikome nikada nisam dopala. Sramota me je što ovo pitam, ali me mnogo zanima jer svaka moja drugarica se sviđa nekome, a meni niko nikada nije pokazivao takve znakove. Molim te mi odgovori i hvala unapred. Pozdrav!

SAVET: Za početak, nema razloga da te bude sramota takvih pitanja, tvoje pitanje je sasvim okej. Vrlo je verovatno da si se do sada dopadala momcima, ali da nikad nisi primećivala nekakve znake. Kao što i sama kažeš, tek si se nedavno zainteresovala za dečake, i to što ranije nisi toliko obraćala pažnju na njih može biti uzrok tome što nisi nikada primetila da se nekom dopadaš. Pored toga, svi na različit način pokazuju svoje simpatije prema nekom, i nije nam uvek lako da primetimo da se nekome dopadamo. Ono što je važno da znaš jeste da je sa tobom sve u redu, i da nema razloga za brigu. Ako su ti sad dečaci privukli malo više pažnje nego ranije, slobodno se malo opusti i posveti više pažnje tome šta se oko tebe događa. Ako ti se neko dopadne, slobodno mu to pokaži na neki način, flertuj i slično. Videćeš kako ćeš uskoro registrovati “znake” koje ranije nisi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.