SOS: Zavrnuta ljubavna situacija

Osmi sam razred i ovo je jedna vrlo zavrnuta situacija. Naime meni se sviđa moj najbolji dug, sa njim se družim sedam godina i stvarno se volimo (on mene kao drugaricu, a ja na njega volim na malo drugačiji način od drugarstva). Stalno mi komentariše slike poput: Ljubav, beba, moja itd… Ehh sad… pre možda mesec dana moja drugarica iz odeljenja me je zadirkivala da se jedan dečak iz sedmog razreda (inače on ide u odeljenje sa mojim najboljim drugom koji mi se sviđa) zaljubio u mene. Ja nisam na to obraćala pažnju jer se meni on nije sviđao, i tako je prošlo možda nedelju dana i on se meni nekako svideo. Naravno nije toliko da sam zaljubljena u njega, međutim kako je vreme prolazilo shvatila sam da mi se i on sviđa. On mi se nekada javi, ili namigne ali sa njim nikada nisam pričala kao što pričam sa najboljim drugom… Sviđaju mi se obojica… Malo mi je čudno jer kada bih morala da biram između njih dvojice ne bih mogla da izaberem jer mi se sada obojica stvarno sviđaju i ne znam ko mi se sviđa više. Nekako imam osečaj da mora da mi se svidi jedan jer je malo glupo da mi se sviđaju dvojica, ali ja to ne mogu, i sada ne znam da li da izaberem dugotrajno prijateljstvo ili nekog dečko sa kojim sam pričala jednom ili dva puta molim te pomozi mi.

SAVET: Nije neuobičajno to što se tebi dešava. Svakako da nekad možeš imati više simpatija, nije ljubav ograničena na brojke. Ukoliko smo mi lepo shvatili, nije došlo do toga da te je iko od njih pitao da budete u vezi. Dakle, ne moraš da biraš. Ipak, ukoliko kada si to pitala si mislila na to da li nekome od njih da priđeš, e onda bi možda mogla da izvagaš malo bolje sve to. U slučaju da priđeš drugu, iskreno, rizikuješ da ga izgubiš i kao druga, mada naravno može se desiti da bude uzvraćeno i da postanete par. Ipak, to je rizik. Što se tog drugog lika tiče, tu nekako ne gubiš ništa. Sve i da mu se ne sviđaš, ionako nisi imala pre toga nikakav odnos sa njim pa sviđala se ti njemu ili ne, možeš jedino da budeš na dobitku. Razmisli sada dobro o tome i na osnovu toga planiraj dalje korake.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.