SOS: Zbunjena sam njegovim ponašanjem

Dragi Hej, imam pitanje, jer ne znam kako da se ponašam. Naime pre nekoliko meseci, kad sam krenula u srednju školu, počeo je da mi se sviđa dečko iz razreda, koji je išao sa mnom u osnovnu školu. Prošlo je neko vreme i on je prestao da mi se sviđa. Nas dvoje smo se sprijateljili i sve je bilo super. Ali u poslednje vreme se promenio prema meni. Počeo je da mi daje nadimke i da mi tepa. Njegovi drugovi su ga jedan dan kad smo izlazili iz škole zezali ispred mene i moje drugarice. Zvali su me pošto smo nas dve išle ispred njih i jedan od njih mi je rekao da mu je on upravo priznao da mu se sviđam, a on je odmah krenuo da se brani kako lažu i da ne treba da ih slušam. Čak mi je poslao poruku gde kaže da mu se sviđam. Ne znam kako da se ponašam, pošto mi se više ne sviđa. Ali nisam sigurna da li se ja njemu sviđam. Jer ako je tako, ne bih želela da ga povredim. Izvinite što je malo duže. I nadam se da mi možete odgovoriti na sajtu.

SAVET: Prema njegovom ponašanju reklo bi se da mu se dopadaš. Ipak, ako ti više ne osećaš isto prema njemu, to je sasvim u redu, i sasvim je ok da mu kažeš tako nešto. Razumemo da ti je teško i malo neprijatno da mu kažeš, ali bolje je tako nego da se nada da će nešto između vas biti. Ukoliko nastavlja da ti šalje poruke ili da te npr. pita da budete zajedno, slobodno mu reci šta misliš. Kaži da ti je žao ako će ga to povrediti, ali da ga ne gledaš na taj način i da se ne osećaš isto kao on. Sigurno da mu neće isprva biti baš drago da to čuje, ali će kasnije to prihvatiti i nastaviti dalje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.