SOS: Zbunjena sam ponašanjem simpatije!

PROBLEM: Zdravo, imam 13 godina. Pre sam vam isto pisala i dosta ste mi pomogli, pa se nadam da ćete i sad. Već duže vreme mi se sviđa jedan dečak. Mi smo se pre dopisivali, on je čak i bio zaljubljen u mene, kasnije mi je rekao da mu se više ne sviđam. Sve je to bilo pre par meseci! Ali on mene gleda sve vreme u školi, čak su mi i drugarice to rekle jer su počele da primećuju. Ali kad god ja njemu pošaljem poruku on ignoriše, ili njegov prijatelj mu uzme telefon pa me oni zezaju. Ali ja ne razumem, on kaže da se ja njemu ne sviđam, zašto me onda sve vreme gleda, a ne gleda ni u jednu drugu devojčicu u školi? Inače uvek kad smo napolju, pošto se moje i njegovo odeljenje druže, samo što se ja ne družim sa njegovim odeljenjem, kao ni moje drugarice, već samo dečaci, nikad ne želi da bude tu gde sam ja već se pomeri. Ništa mi nije jasno. Pre par dana bili smo u parku i tu su bile neke 3 devojčice iz drugog odeljenja, on i njegov drug. Kada su svi krenuli kući on nije mogao tu da prođe gde sam ja sedela, nego je išao okolo? Dok su svi ostali prošli pored mene? Ne razumem šta se dešava. A ne mogu da se odljubim i da nastavim dalje kada ne znam šta sve ovo znači?

SAVET: S obzirom na to da ti ne odgovara na poruke i da se često sklanja i slično, verovatno je da se on u vezi sa tobom ne oseća isto kao ti u vezi sa njim. Njegovo ponašanje bi moglo ukazivati na dve stvari – ili da mu se ne dopadaš na taj način, ili da je stidljiv i ne sme da ti priđe, ali da je zaista stidljivost u pitanju verovatno bi ti odgovorio na poruku ili pokazao još nekakav znak. Iako primećuješ da te gleda, to nije uvek znak da mu se dopadaš, pogotovo zato što nema nikakvih drugih znakova koji upućuju da mu se sviđaš. Možda te gleda jer zna da ti se sviđa, pa želi da proveri da li ga ti gledaš, ili te gleda iz nekog potpuno drugog razloga, ili možda ne gleda tako često, nego se desi da pogleda baš u onom trenutku kad ti gledaš u njega, pa da onda tebi deluje kao da te on stalno gleda. U svakom slučaju, predlažemo ti da probaš da ga pustiš neko vreme – u smislu da mu ne šalješ poruke i slično, ali da nastaviš da posmatraš to kako se on ponaša prema tebi. Ukoliko se situacija ne bude promenila i on nastavi da se ponaša na isti način, to je verovatno znak da mu se ipak ne dopadaš. Ipak, nemoj da očajavaš i budeš tužna, već pokušaj da ga zaboraviš i nastaviš dalje. Možda u početku bude teško, ali zaokupi sebi misli nečim drugim kako ne bi imala mnogo vremena da razmišljaš o tome. Videćeš da će kasnije biti bolje i da će ti se dopasti neko drugi! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.