SOS: Želim bolje da ga upoznam

PROBLEM: Imam 15 godina i zaljubljena sam u momka koji ima 18. Želim sve da mu priznam, ali me strah kako će reagovati. On ide u razred sa mojim bratom, koji mi je rekao da on nije momak za mene i da se ne petljam sa njim, ali ja samo želim da ga bolje upoznam i da razgovaram sa njim, ne moram biti sa njim u vezi. A sa druge strane strah me da će me njegovi prijatelji zezati zbog toga. On je stvarno predivan momak tj. savršeno izgleda, ali ja se nisam zaljubila u njega samo zbog toga i želim da on to zna. Ima nešto posebno u sebi što me privuklo. Imam neke drugarice kojima se on sviđa zbog izgleda. Ne znam šta da radim. Samo želim da me neko shvati, a nadam se da ti hoćeš. Da li treba da mu pošaljem poruku na fejs ili nešto drugo? Daj mi neki savet.

SAVET: Malo informacija imamo o njemu i nije nam najjasnije kakav je on. Pretpostavljamo da osim što je nešto stariji od tebe i dobro izgleda, uspešan je u nečemu (dobar je đak ili drug, snalažljiv, dobar sportista, itd.). Kako bi ga upoznala, pokušaj od drugih da saznaš šta ga posebno zanima, pa se onda baci na učenje svega što se o tome može naučiti. Time ćeš se izdvojiti od drugih devojaka i steći ćeš veće samopouzdanje i manje će ti biti važno šta njegovi prijatelji pričaju. A onda razmisli, da li je bolje da čekaš da on tebe primeti u mnoštvu devojaka i priđe ti ili možda da ti preuzmeš inicijativu i upoznate se?

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredile: Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.