SOS: Želim da budem pevačica

Dragi Hej, imam 12 godina i jako želim da budem pevačica ali ne znam kako. Ne znam da pevam, a niko ni ne zna da ja to želim. Što više slušam muziku želja je sve veća. Ponekad osetim da mogu to i da uspem, a ponekad pomislim da nemam šanse. Još kao mala tražila sam mami da me prijavi na neko takmičenje, ali mi je rekla da neće da se blamiram jer ne znam da pevam. Stalno pevam ali glas se ne menja. Ne mogu da se opustim i skrenem misli. Ne znam ni da li je ta želja privremena ili to stvarno želim. Da li da idem u muzičku srednju školu, to je za mene rizik, jer ako ne uspem u tome ništa neću moći da budem. Da li je normalno da dvanaestogodišnjakinja toliko razmišlja o tome? Molim vas za pomoć!

SAVET: Apsolutno je normalno da o tome razmišljaš toliko jer jako voliš muziku. Ponekad se naše želje i mogućnosti razlikuju i to može uticati na nas na različite načine. Ipak, bitno je da znamo šta možemo i koliko možemo. Ti si očigledno svesna da imaš jaku želju da počneš da pevaš, ali da sa druge strane to ne umeš. Ukoliko želiš da probaš, mogla bi da se raspitaš ima li škole pevanja u tvom mestu ili da li postoji neko ko daje časove pevanja privatno. To je dobra opcija jer ćeš prvo saznati da li je to za tebe, a drugo imaćeš uvid u to kako to izgleda i da li ti se dopada i da li to tebi uopšte i leži.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.