SOS: Želim da budem pisac

PROBLEM: Nikad nisam bila dete kojim se roditelji ponose jer večito sumnjam u svoje sposobnosti i mislim da nisam dovoljno dobra. Volim da pišem priče i jednu sam pokazala mojoj drugarici koja se oduševila. Međutim, ona nije jedina kojoj se to svidelo. Jednom su mi svi prijatelji rekli da bih mogla da postanem odličan pisac u budućnosti. Imam 13 godina i pitam se kako da počnem? Kome da se obratim? Ne znam. Zato te molim da mi pomogneš i kažeš šta da radim.Volim da pišem priče, pesme i ostalo. I ne želim da odustanem.

SAVET: Imam nekoliko dobrih vesti za tebe. Prva, niko od nas nije savršen, svi ponekad grešimo. Druga, u redu je da nemamo uvek podršku roditelja za sve što radimo. Mladi i odrasli nerado pričaju o tome, ali to ne znači da nas to ne muči i da se sa tim ne borimo svakodnevno. Treća stvar, obratila si se na pravo mesto. U HEJ!-u postoji nekoliko rubrika za mlade talentovane pisce. Slobodno pošalji svoje radove i eto prilike da te vršnjaci čitaju. Četvro, potraži na internetu škole kreativnog pisanja gde ćeš moći da razvijaš svoj spisateljski talenat! I na kraju, najvažnije je da se boriš za ono što zapravo jesi ti. Ti si na potezu!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.