SOS: Želim da čuvam decu, ali ima 12 godina, da li sačekam još malo?

Zdravo! Ja i nemam problem. Samo želim da pitam. Ja imam 12 godina, napunila sam skoro. Uglavnom, ja bih sledećeg leta da počnem da čuvam mlađu decu za novac, da budem kao bejbisiterka. Ali da to budu dečica oko 1 – 2 godine pa nadalje. Mene su roditelji dozvolili, ali mi je tata rekao da bi malo ko dao meni od 12 – 13 godina da mu čuvam dete… Pa šta vi kažete, da ipak probam ili da sačekam još malo?

SAVET: Baš je lepo od tebe što bi se već bavila tako nečim, i super je što imaš podršku od strane roditelja. Što se tiče tvog pitanja, istina je da bi se tako nešto moglo desiti – da neko pomisli da si premlada da već čuvaš decu, ali to ne znači da ne treba ni da pokušaš. Savetujemo ti da svakako probađ jer nemaš šta da izgubiš, a ako se ispostavi da na početku ne možeš odmah da pronađeš nekog ko bi ti poverio dete na čuvanje, svakako da možeš malo sačekati. Predlažemo ti da možda pokušaš da za početak pronađeš nekog od svojih poznanika, ili poznanika tvojih roditelja, nekog ko ima decu i kome bi dobrodošla pomoć oko čuvanja. Na taj način ćeš možda odmah steći njihovo poverenje, a kasnije ćeš se već dokazati kao dobar bejbisiter. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.