SOS: Želim da mi ovo bude super leto, ali nemam volje ni za šta

Dragi HEJ, pomogao si mi već nekoliko puta i nadam se da ćeš i sada, biću ti mnogo zahvalna. Evo ovako, ja sam završila osnovnu školu pre otprilike mesec dana, upisala sam se u srednju i tada je za mene počeo raspust. Na početku raspusta sam napisala u svoj dnevnik kako želim da mi ovo bude najbolje leto ikada, želim da provedem najlepše momente sa prijateljima itd. A sada, evo me ležim na krevetu i nemam volje ni za šta, ni za čitanje knjiga, crtanje, serije, filmove. Ja samo po celi dan budem u kući i visim na telefonu. Volela bih da mogu da izlazim negde ali ja nemam mnogo prijatelja. Posvađala sam se sa najboljom drugaricom, a ostale su otputovale negde. Možeš li mi pomoći nekako da se motivišem, da pronađem nove prijatelje i da ovo leto provedem lepo da bih na kraju mogla da kažem kako nisam leto provela samo na Instagramu i Facebooku?

SAVET: To zaista najviše zavisi od tebe. Iako se pomalo osećaš lenjo i nemaš volje ni za šta, probaj da se malo pokreneš i izađeš iz kuće. Ako ti prijatelji trenutno nisu tu, to ne znači da ti ne treba ništa da radiš i da ostaneš u kući. Možeš da npr. uzmeš neku knjigu i čitaš je negde u prirodi, ili da ideš negde da šetaš, ako imaš neki bazen u blizini možeš da odeš da se sunčaš i kupaš itd. Nove prijatelje ćeš upoznati baš tako što ćeš se što više kretati i provoditi vreme van kuće. Pored toga, pokušaj možda da se pomiriš sa najboljom drugaricom, pogotovo ako ste se dugo družile i ako ti nedostaje. Sem toga, ni ostale drugarice verovatno neće biti odsutne celo leto, i možeš sebi da popuniš vreme dok se ne vrate. Takođe, sigurno postoji još neko da je tu a s kim možeš da se družiš, a verovatno si zaboravila za tu osobu. To ne mora biti neko od tebi jako bliskih prijatelja, već može i neko npr. iz komšiluka, iz nekog drugog odeljenja s kim si ok itd. U svakom slučaju, najvažnije je da izađeš iz kuće i malo se krećeš, samim tim će ti se nametnuti više mogućnosti za to kako da provodeš vreme preko leta i kako da upoznaš nove ljude. Želimo ti lepo leto! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.