SOS: Želim da postanem glumica, ali roditelji me ne podržavaju

E ovako – ja želim postati glumica jer smatram da imam dara za glumu, ali moji roditelji uvek kada ja pomenem glumu prevrću očima i u fazonu su “Da, da, kako da ne.”A i nije to jedini problem, ja ne znam gde da se prijavim za kasting, barem da znam da li sam u pravu u vezi sa sobom. Molim vas da mi pomognete! Hvala!

SAVET: Možda te tvoji roditelji ne shvataju ozbijno jer npr. misle da je to nešto što će te brzo proći ili nešto slično. Probaj ponovo da popričaš s njima o tome, ali tako što ćeš promeniti pristup. Nemoj da podižeš ton ili da se svađaš sa njima, već probaj da im objasniš koliko ti je gluma važna, kao i koliko bi ti značilo da te shvate ozbiljno i da imaš njihovu podršku. Što se samog bavljenja glumom tiče, najbolje je da se na netu raspitaš da li negde u tvojoj blizini postoji dramska sekcija, škola glume ili tako nešto čemu bi mogla da se pridružiš. Super bi bilo ako tako nešto postoji npr. u tvojoj školi pa da za početak kreneš odatle. Takođe, možda tvoj nastavnik maternjeg jezika (ili ako ti pada na pamet neko drugi ko bi mogao da ima veze sa predstavama, glumom itd) ima neke informacije o tome šta te zanima. Ako imaš pozorište negde blizu, možeš otići da se raspitaš da li tu postoji neka sekcija kojoj bi mogla da se priključiš. Ako ne nađeš ništa u svom mestu, probaj da pronađeš prvo mesto koje ima tako nešto a do kog bi možda mogla da putuješ. Zbog toga bi bilo super kada bi uspela da ubediš roditelje da te podrže. Ako ne uspeš odmah da pronađeš informacije koje želiš, nemoj da očajavaš ili da odmah odustaneš! Nastavi da se raspituješ dok nešto ne pronađeš. Za neke stvari je potrebno dosta truda i strpljenja da bi se desile. U krajnjem slučaju, ako to toliko želiš, kasnije se npr. na fakultetu možeš baviti dramom. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.