SOS: Želim da pozajmljujem glas nekom liku iz animiranog film, ali ne znam kako

Već duži vremenski period bih želela da pozajmljujem glas nekom liku iz animiranog filma, ali nisam sigurna gde bih mogla da se prijavim. Često dobijam komplimente na račun mojih imitacija raznih glasova, ali i na račun mog prirodnog glasa. Pretraživala sam na Googlu, ali nisam pronašla ništa korisno. Možeš li mi nekako pomoći?

SAVET:  Kod nas postoji nekoliko studija u kojima se radi sinhronizacija filmova. Prvo se prave audicije, uglavnom među glumcima, ali svako ko ima talenta može da pokuša.
Prvo se snimaju glasovi, a onda se uloge namenjuju prema boji glasa, karakteristikama i prema sličnosti sa originalnim glasom iz animiranog filma. Kada se to završi, sav materijala se šalje u studio čiji je film (uglavnom pričamo o američkoj produkciji i njihovim filmovima) i oni donose konačnu odluku u tome da li je nečiji glas adekvatan. Dešavalo se da neko bude odbijen i u tom slučaju se traže novi glumci.
Kako nam nisi napisala koliko imaš godina i odakle si, ovu priliku koristimo da te pozovemo da nam se javiš na mail hej@color.rs kako bismo videli da li možemo nekako da te spojimo sa filmskim kućama koje rade kod nas pa da te oni upute dalje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Ivana Grabrović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.