SOS: Želim da se tetoviram, ali roditelji mi brane

Volela bih da se istetoviram, ali mi moji ne daju.Uskoro ću napuniti 16 godina i planirala sam da za nekoliko meseci istetoviram malu tetovažu na ključnoj kosti, a moji kada su to čuli, vikali su na mene. Čak mi ne daju ni kad napunim 18 godina,jer misle da tetovaže samo kvare prirodni izgled i da mogu da dobijem razne bolesti. Kako da im objasnim da želim tetovažu, a da ne galame na mene?

SAVET: Iako si nestrpljiva, najbolje je da još malo sačekaš s obzirom na to da se tvoji roditelji ne slažu. Kada napuniš 18 godina, neće ti biti potrebna njihova dozvola za tetoviranje. Do tada ćeš bolje razmisliti o tome da li zaista želiš i šta želiš da tetoviraš. Tetovaže najčešće ostaju za ceo život, i zato treba razmisliti o toj odluci. Takođe, kad biraš tatoo studio, biraj neki koji dobro vodi računa o higijeni, jer zaista postoji rizik od različitih infekcija. U svakom slučaju, ukoliko baš želiš tetovažu, možeš kasnije ponovo da probaš da popričaš sa roditeljima o tome. Zamoli ih odmah da ne viču i naglasi da želiš ozbiljno da razgovaraš o tome, objasni im zašto ti to toliko znači. Ako i dalje ne pristanu, naoružaj se strpljenjem i sačekaj da napuniš 18.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.