SOS: Želim da treniram fudbal, ali se roditelji ne slažu sa mojim izborom

Dragi Hej, ponovo vam pišem. Da odmah kažem da se nekome moj problem ne čini velikim, ali za mene jeste. Imam 11 godina, i oduvek sam volela i igrala fudbal. Moj stric je bio trener i oduvek sa imala tu neku vezu sa fudbalom. Trenirala sam razne sportove, ali nekako me fudbal najviše ispunjava. Iskreno ga dobro igram, ali imam jedan problem, roditelji mi ne daju da treniram. Molila sam ih i molila, ali su izgovori bili da je to muški sport, kako ću da treniram sa dečacima, imaću krive noge itd… Moj stric se uključio u priču, ali taktitka nije urodila plodom. Nije me briga za predrasude i ostalo jer je to nešto što me ispunjava. Otac i popušta malo, ali majka nipošto. Help please:(

SAVET: Super je što se interesuješ za sport i što gajiš toliku ljubav prema fudbalu. Bezveze je baš što roditelji ne popuštaju, pogotovo mama, ali ne znači da se to neće promeniti, samo nemoj da odustaješ prerano. S obzirom na to da od tate imaš bar malo podrške, probaj da pričaš s njim nasamo kad mama nije tu, reci mu koliko ti je fudbal važan, i zamoli ga da ti pomogne da ubediš mamu. Što se mame tiče, probaj da joj objasniš da mnoge devojke igraju fudbal i da osvajaju nagrade za to i učestvuju na različitim prvenstvima. Nemoj da odustaneš od toga da joj pokažeš koliko ti je značajno da se baviš fudbalom. Ono što možeš da probaš jeste da sedneš i da ozbiljno popričate o svemu tome (bez npr. da dižeš ton i slično), navedi sve razloge zbog kojh ti je to toliko važno. Obavezno zamoli tatu da ti pomogne ukoliko popusti pre nje. Nadamo se da ćeš uspeti da se izboriš za to što želiš, srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.