SOS: Želim je nazad  

PROBLEM: Imala sam drugaricu, tačnije nekadašnju BFF, živi malo dalje od mene. Bile smo nerazdvojne. Neko bi čak pomislio da smo sestre. Sve je to bilo super do jednog jutra. Ušla sam na FB i videla poruku od nje. Rekla mi je da nisam prava drugarica i da je zbog toga stavila tačku na naše drugarstvo! Šokirala sam se. Pre smo se isto posvađale ali smo se pomirile, nakon što sam je ja molila. Ali ovaj put je to ozbiljnije, ona ne priča sa mnom već 2-3 meseca i ne gleda me u oči kada se sretnemo. Mislim da ako je opet molim da mi oprosti da ću se poniziti. Tri godine sam starija od nje, ona je završila peti, a ja osmi razred. Pored svega što mi je rekla, mnogo mi nedostaje, i od kada smo se posvađale, u velikoj sam depresiji! Šta da radim?

SAVET: Mora da ti je bilo teško i prvi put da zatražiš oproštaj. A sada je još teže. Iako nisi napisala oko čega ste se posvađale, pretpostavljam da i tvoja drugarica misli da će biti ponižena ako ti opet oprosti. Stavi se u njenu poziciju i zamisli kako bi ti reagovala da si na njenom mestu? Odgovor koji pronađeš u sebi prenesi drugarici. Tako ćeš možda uspeti da otvoriš vrata i ponovo budete BFF. Ako u tome uspeš, razrešite problem koji ste imale, kako se u budućnosti ne bi ponavljao.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.