SOS: Želim, a ne smem da budem sa njim

Dragi Hej! Imam 12 godina i nedavno sam dobila ponudu za vezu od dečka koji je stariji godinu dana , ali sam ga odbila. Ja sam zaljubljena u njega i volim ga, ali ne mogu da budem sa njim prvo zbog mame, ali to mi ne smeta toliko jer bih mogla da budem bez njenog znanja, ali pošto on nije nešto mnogo lep, nema bajnu porodicu i druži se sa srednjoškolcima svi bi me u školi zezali, a sestra bi me smatrala ko da nisam normalna. A i nerviralo bi me to što svi znaju i što me zezaju. Znam da ne treba da se obazirem šta drugi govore, ali ne bih mogla da živim sa tim. Meni treba jedan savet: da li da ostavim kao što je sad, da mu se ne javljam i da se pravim da ne postoji, ili ipak da mu objasnim i da zna da ga volim. I postoji još jedan problem, ako bih ja njemu rekla bojim se da on ne razglasi svima pa da me opet ubijaju u pojam.
P.S. On me je stvarno voleo…

SAVET: Nikako ne treba da se praviš da ne postoji i da ga samo iskuliraš! Moraš da doneseš odluku, i da mu onda kažeš. Nije ok i nije fer da mu ništa ne kažeš. Sama moraš da vidiš šta ti je važnije, da li to da budeš s njim, ili da niko ne zna ništa o tome. Ti si jedina koja može da odluči tako nešto, i šta god da odlučiš, on treba da zna. Ukoliko se plašiš da će nekom reći i da će te drugi zbog toga zezati, biraj reči kojima ćeš mu saopštiti, jer ćeš na taj način moći da kontrolišeš koliko drugi mogu da saznaju.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.