SOS: Želim šansu

PROBLEM: Pre skoro dva meseca poslala sam jednom dečku zahtev na skajpu preko anonimnog profila. Prihvatio me je posle mesec dana i dopisivali smo se. Htela sam da se predstavim, ali samo sam mu rekla ime jer sam previše stidljiva. Posle nekoliko dana me je blokirao, pa sam mu poslala poruke preko drugih društvenih mreža i izvinila mu se. Međutim, on me je svuda blokirao, nakon čega mu je moja drugarica rekla da želim šansu, ali i nju je blokirao. Inače, živim blizu njega, ali ga nikada nisam srela. Baš mi nedostaje i ne znam šta da radim. Kajem se zbog svega i samo želim da mi da šansu.

SAVET: Pokušavamo da razumemo tvoju situaciju, ali nismo sigurni oko čega se preispituješ. Ako smo dobro razumeli, upoznala si dečka preko skajpa, koga lično ne poznaješ, kao i niko od tvojih prijatelja. Želiš da ti da šansu, ali za šta? Da se bolje upoznate i budete prijatelji ili u vezi? Mislimo da si pametna devojka i dobro je što si oprezna pa na mreži ne ostavljaš nepoznatim osobama svoje podatke (ime, prezime, gde ideš u školu, broj telefona, itd.). Što se tiče tog dečka, nije nam jasno šta bi volela da imaš sa njim ako on ne želi kontakt sa tobom. Zastani malo i zaistinski se zapitaj šta je bolje za tebe: da se družiš uživo i na taj način upoznaješ nove prijatelje, ili da provodiš vreme za kompjuterom/mobilnim telefonom sa virtuelnim prijateljima ili, na primer, sajber dečkom?

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.